Getest: Lekker kleurrijk kledingsetje van Alé

Getest: Lekker kleurrijk kledingsetje van Alé

In de zomer wil je er lekker kleurrijk bij fietsen. Het moet natuurlijk wel in je straatje vallen, maar bij Alé ben je aan het juiste adres voor opvallende fietskleding. Wij hebben een lekker opvallend setje getest.

Alé

Italianen hebben een goede smaak, daar hoeven we niet aan te twijfelen. Alé ken je misschien al van de fietskleding, anders misschien van de vrouwenploeg Alé-Cipollini. Het Italiaanse bedrijf maakt fietskleding voor mannen en vrouwen. Je herkent de kleding al gelijk vanwege het opvallende design.

Wij ontvingen een mooi setje in het roze met zwart. Het roze Fade-shirt is geschikt voor ritjes in de zon. Dat is ook te zien, want het roze loopt vanaf de bovenkant over in het blauw en straalt een en al zonnigheid uit. Op de site staat dat je de kleding moet dragen bij een temperatuur van 20-35 graden. Niet gek, want het gebruikte materiaal is erg dun en luchtig.

Alé
Lekker kleurrijk is de kleding van Alé zeker..

Het shirt ziet er prachtig uit. Ter hoogte van de kraag en mouwen kleurt het shirt roze, daarna loopt het over in het paars en blauw. Gele stipjes op borsthoogte en het gele Alé-logo maken het geheel compleet.

De matchende zwarte broek is eveneens erg licht en luchtig. Bij de ontwikkeling van de R-EV1 broek is er zo min mogelijk breiwerk toegepast om de spieren ‘gewoon’ het werk te laten doen. De broek is iets langer dan een normale Alé-broek en heeft dus nauwelijks naden. Het moet in al haar eenvoud voor veel comfort zorgen.

Specificaties
Fade shirt:
– 90% Polester, 10% Elastaan
– Kleuren: roze/blauw, paars/blauw en oranje
– 3 vakken + extra vakje met ritssluiting
– Adviesprijs Fade: €118,90

R-EV1 bibshort:
– 63% Polyamide, 37% Elastaan
– Weinig naden
– Geen elastische broekspijpen
– 8HF zeem
– Adviesprijs R-EV1: €165,90

Opvallen is geen probleem met dit setje. Wij ontvingen het Fade-shirt en R-EV1 bibshort los van elkaar, want normaal gesproken is dit geen setje dat zo in de winkel ligt. Gelukkig maar, want het roze shirt is al opvallend genoeg en daar past niets anders bij dan een zwarte broek. “Alles waar te voor staat”… Je kent het wel.

Vol moraal stapte ik de fietsen/" 7136 target="_self">fiets op om het setje uit te testen. Ik ontving de kleding in maat M en ben (vind ik zelf) absoluut niet zwaar, maar toch had ik het gevoel dat al mijn rondingen te zien waren. Vind je het fijn om strakke fietskleding te dragen, maar wil je liever niet dat letterlijk elk vetrolletje te zien is? Dan vrees ik dat je dit setje niet moet kopen.

Alé Fade
Het Alé Fade shirt is er ook in andere kleuren.

Het shirt zit dus lekker strak. Het heeft een fijne stretch en zit erg comfortabel. De mouwen sluiten mooi om je bovenarmen zonder daarbij gebruik te hoeven maken van elastische banden. Ideaal, want dat vind ik altijd vervelend zitten; het gaat schuren en levert altijd afdrukken op.

Door de elastaan band aan de onderzijde blijft het shirt goed op zijn plek zitten. Ter hoogte van de oksels is het shirt luchtiger gemaakt. De rest van het shirt ventileert goed en biedt ook voldoende bescherming tegen de zon. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na een ritje bij een temperatuur van 25 à 30 graden thuiskomt met een verbrande rug. Volgens Alé scoort de broek 5 uit 5 qua UV-protectie, het shirt 3 uit 5. Zó dun als de kleding waar Sky enkele jaren geleden mee reed is het gelukkig niet.

Alé broek

Voor de broek geldt eigenlijk hetzelfde. Het zit fijn, is lekker luchtig en heeft een fijne zeem met voldoende padding. De elastische bretels van microvezel zitten ook lekker en gaven mij geen benauwd gevoel. Soms ‘trekt’ een bretel, maar daar had ik geen last van.Net als het shirt kreeg ik de broek in maat M en dat was wat betreft maatvoering gewoon prima.

Over de broekspijpen ben ik iets minder te spreken. Ik vind het fijn als een broekspijp mooi om je been sluit, maar dat lukte niet. Niet omdat ik een maat te groot had ontvangen, maar omdat er weinig stretch zit bij de pijpen. Let wel: de broek geeft voldoende compressie mee, maar ter hoogte van de pijpen is er qua materiaal nauwelijks iets anders dan ter hoogte van je lies, om maar iets te zeggen. Het voordeel van weinig naden is dat je dus geen vervelende drukpunten voelt, maar het nadeel is dat de broek minder mooi sluit.

Er is ook geen elastisch bandje toegevoegd om de broek op zijn plek te houden, dus kwam het bij mij voortdurend voor dat het begon te wapperen. Voor een broek van maar liefst €165,90 vind ik dat wel slordig.

Verder heb ik niks op of aan te merken. Het is een heel mooi setje waarmee je sowieso de blits steelt bij je vrienden, maar of het in totaal €284,80 waard is om neer te leggen weet ik niet. Ik zou zeggen: het shirtje is de moeite van het proberen waard, maar zoek er dan een goedkopere broek bij.


Ook met armwarmers (goede kwaliteit) is het lekker matchy.

Alé

Share this post