Getest: High end kleding. Ornot.

Getest: High end kleding. Ornot.

Met als visie opvallende onopvallende designs op de markt brengen is sinds 2013 de kleding van Ornot te vinden in het peloton. Onder de rook van de Golden Gate brug in San Francisco wordt gewerkt aan een collectie vol met ogenschijnlijk eenvoudige minimalistische designs.
Technische kleding, altijd met strakke sportieve snit en bijbehorende stoffen. Ornot is cool!

We rijden met het gray line house shirt dat zoals de naam al doet vermoeden voorzien is van grijze lijntjes. Gedrukt op een donkerblauwe basiskleur. Het shirt met volledige rits en drie zakken op de achterkant -zoals gewoonlijk- zit lekker strak en je voelt je dan ook behoorlijk aero wanneer je jezelf in deze kit hijst. De mouwen zijn bijzonder lang en komem tot net onder het ellebooggewricht. Meer en meer merken passen hun maatvoering aan en komen met deze lange mouwen. Denk hierbij aan Rapha, Endless of de luxe lijn van Bioracer.

Het shirt is voorzien van stof met een uv-filter. Team sky praktijken met verbranden ruggetjes zijn dus niet aan de orde. Het mooie van de Ornot kleding is dat het opvalt door niet te opvallend te zijn. Leuke kleine designs en details zonder schreeuwerige kleuren of grote vlakken en patronen.


De broek is net als de mouwen van het shirt nogal lang. perfect voor mijn flinke stelten. De stof heeft een stevige wafelstructuur en voelt erg solide aan. Het doet ons denken aan de zeer kostbare Pas normal broek maar dan voor een iets normalere prijs. De grippers aan de onderkant van de pijpen zijn wederom behoorlijk lang en voorzien van een mooie opdruk.

MIDWEIGHT HOUSE BIBS zo heet de broek. Een heavy of lightweight versie is er niet. Geen punt ook, want deze midweight zit prima. De broek in maat medium past mij perfect en blijft tijdens het fietsen goed op z’n plek zitten. Geen te grote zeem of onhandige stiksels. de Cytech zeem is van zeer hoge kwaliteit en daarmee is de broek prima geschikt voor lange dagen in het zadel.

Sinds kort is de kleding via de site ook in Europa te bestellen en ben je binnen een paar klikken het mannetje. Heb je met de winter in aantocht meer zin in een warm setje? Check dan ook even de site want het assortiment is ruim.

Bijpassend bij de kleding ontvingen we een setje grijze sokken. Mooi hoog, perfect tot net onder de kuit. Ook na een aantal keer wassen zijn de sokken nog lang zat om de blits te maken al staat grijs wel een beetje raar in witte schoenen. Beter een paar gekleurde patta’s scoren dus.

Het shirt kost€ 139,- terwijl je voor de broek € 167,- moet neertellen. Op ornotbike.com is de hele collectie terug te vinden.

Share this post