Getest: het Nederlandse merk LUST for Cycling

Getest: het Nederlandse merk LUST for Cycling

Nederland heeft er een prachtig fietskleding merk bij: LUST for Cycling. Dit stijlvolle en nieuwe merk ontwerpt alle fietskleding zelf, gewoon vanuit Nederland. Extra leuk: alle designs zijn voor zowel vrouwen als mannen verkrijgbaar. Dus wil je matchy-matchy met je vriend(in) op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets, dan zit je bij dit merk helemaal goed! 

Zoals aangegeven zijn alle designs beschikbaar in een vrouwen en mannen versie. Het enige verschil is de pasvorm én de hoogte van de rits. Bij de vrouwenjerseys zit deze namelijk iets lager, waardoor je een mooie open hals krijgt.

Geometric jersey & Leaves jersey

Wij ontvingen de mannenvariant van de 50-50 leaves jersey. Een stoere en tegelijkertijd ook stijlvolle jersey met op één helft een subtiele leaves print. De gouden accenten geven het een chique uitstraling. Ook ontvingen we de vrouwenvariant van de Geometric jersey. Een hele vrolijke en zomerse jersey met pastelkleuren en, zoals de naam al aangeeft, een geometrische print.

Wat bij beide jerseys direct opvalt zijn de perfecte laser-gesneden stretch mouwtjes. Ze vallen precies mooi om de armen heen en kruipen niet omhoog. Ze zitten zelfs zo comfortabel, dat je ze niet eens voelt zitten.

Details van de 50-50 leaves jersey

Pasvorm

Ongeacht voor welk design je gaat, de pasvorm blijft bij LUST for Cycling hetzelfde. Wel zo makkelijk! En die pasvorm is zowel bij de mannen- als vrouwenkleding erg prettig. De jerseys sluiten mooi aan om het lichaam zonder te knellen. Bij de vrouwenjersey kan je ervoor kiezen om een strakke fit of lossere fit te dragen. Ik heb vaak maat S, maar in dit geval een XS, zodat deze echt perfect aansluit. Wil je liever een wat lossere jersey en hoeft het van jou niet zo strak? Dan kies je gewoon voor de maat die je altijd hebt. De mannenjersey valt precies op maat.

Details van de Geometric jersey

De jerseys hebben allemaal 3 open achterzakken en één ‘verstopt’ waterdicht zakje, rechts aan de zijkant. Ook is er een siliconen gripper aan de voorzijde om alles op z’n plek te houden. De kwaliteit van de Italiaanse stoffen is zeer hoog. Er is gebruik gemaakt van een combinatie van twee verschillende stoffen die zeer comfortabel aanvoelen en daarnaast ook de lichaamstemperatuur op peil houden. De jerseys zijn (zonder baselayer) ideaal met temperaturen van 18 tot 28 graden. Wij hebben zowel met fris als warm weer gefietst en de jerseys zijn inderdaad verrassend luchtig wanneer het warm is en geven ook voldoende warmte als het koud is.

LFC’s Bibshort

Je kan uiteraard alle jerseys los kopen of kiezen voor de bijpassende bibshort, die je ook op de foto’s ziet. LUST for Cycling heeft slechts één bibshort in de collectie, één voor mannen en één voor vrouwen. Maar meer zijn er ook niet nodig, want wat is dit een fijne broek. De stof voelt letterlijk als een tweede huid, sluit perfect aan en zit zelfs na uren fietsen/" 7136 target="_self">fiets nog even goed. De naadloze en zeer elastische schouderbanden zitten ook als gegoten en zijn zelfs comfortabel, wanneer je geen baselayer draagt.

Het design van de bibshort is basic, maar stijlvol. Met twee witte strepen op de elastische grippers en op beide benen subtiel het zwarte logo.Het witte randje om de benen maakt het net even wat specialer dan een geheel zwarte broek. Juist door dit design is de broek heel leuk (en gemakkelijk) met andere jerseys te combineren.

Prijs

Wat ons betreft is LUST for Cycling een merk waar we als Nederland trots op mogen zijn. Met stijlvolle designs, hoge kwaliteit stoffen en een zeer comfortabele en prettige pasvorm. En zelfs de prijs is aantrekkelijk. Je hebt de 50-50 Leaves jersey en de Geometric jersey al voor €62. De mannen bibshort heb je op dit moment voor €95 in huis en de vrouwen bibshort voor €87.

Wil je zelf een setje aanschaffen of meer weten over het merk? Bezoek hier de website.

Share this post