Getest: GORE C7 Windstopper Pro Jacket

Getest: GORE C7 Windstopper Pro Jacket

Fietsen in het donker én in de kou is geen pretje. Doet je licht het bijvoorbeeld wel, val je als fietser überhaupt op en hoe voorkom je dat je niet trillend van de kou van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets stapt na een trainingstocht? Met de GORE Windstopper Pro Jacket C7 valt er een last van je schouders en is het niet meer nodig om je over twee van de drie vragen zorgen te maken. Wij hebben hem getest.

GORE C7 Windstopper

Iedereen kent de producten van GORE wel en weet waarschijnlijk ook dat er een aardig prijskaartje aan hangt. Bij de GORE Windstopper Pro Jacket is dat ook het geval, want de adviesprijs bedraagt liefst €259,95 en is daarmee een van de duurste producten uit de GORE-collectie. Voor zo’n berg geld mag de jas wel goed zitten, zou je denken.

Bij de ontwikkeling van de C7 Windstopper heeft GORE goed gekeken naar de fietshouding. Het is volgens het Amerikaanse bedrijf belangrijk dat je zowel op als naast de fietsen/" 7136 target="_self">fiets vrij kunt bewegen. Door het GORE Windstopper membraan is de goed ademende jas regen- en windbestendig. De Polartec Alpha wattering houdt de ergste kou buiten en zorgt er ook voor dat het lichaam op temperatuur blijft.

GORE windstopper C7 Pro Jacket
Geen gefriemel in je nek, maar juist een ‘losse’ kraag. Ideaal!

Bij het aandoen merk ik direct dat er een elastische band zit bij mijn taille. Het zorgt ervoor dat ik wat moeite moet doen met het aandoen van de jas (dat ligt niet aan mijn gewicht, hoop ik), maar eenmaal ‘in’ de jas voel ik dat de tailleband voor een fijne pasvorm zorgt. De jas zit erg lekker, heeft geen vervelende plooien en voelt niet warm of zwaar aan. Verder ontdek ik meerdere ritssluitingen. Zo zitten er ter hoogte van mijn ribben twee sluitingen en ook bij de mouwuiteinden. Het idee erachter is dat als de lichaamstemperatuur iets te hoog is opgelopen, je door simpelweg het openritsen voor verkoeling zorgt.

De windstopper voelt comfortabel aan. Soms trek je een jas aan waarbij je na een paar uur fietsen de kraag voelt kriebelen in je nek, irritant! GORE heeft daar iets op verzonnen en heeft de kraag losser gemaakt met ruwe voering voor extra grip. Wat valt er verder op? De Pro Jacket heeft drie achterzakken, zachte kinbescherming, een langere achterkant (met grippers) om je te beschermen tegen opspattend water en/of vuil en heel veel reflecterende elementen. Foto’s maken ging door de reflectoren daarom niet zo makkelijk, zoals hieronder te zien..

GORE Windstopper C7 Pro Jacket
De achterkant van de windstopper. Je ziet de drie achtervakken, reflecterende zijkanten en een siliconen rand aan de onderkant voor extra grip. 

Specificaties:
– 100% polyester
– GORE Windstopper membraan
– Polartec Alpha wattering
– Ritssluitingen op de mouw en zijkant
– Lange achterzijde met extra grip in de zoom
– Drie achtervakken + een klein vakje aan de zijkant
– Kleuren:  zwart, wit/zwart en fluorgeel/zwart
– Maten: S, M, L, XL en XXL
– Adviesprijs: €259,99, onder andere te koop bij Futurumshop

Fijne pasvorm, goede ventilatie

Door de fijne weersomstandigheden moesten we even wachten met het testen van de winterkleding, maar nu is toch echt de tijd aangebroken dat het niet meer volstaat om kort-kort op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets te stappen. Met een graad of 10 ging ik op pad voor een rustig trainingsritje. Geen moment heb ik eigenlijk doorgehad dat ik een jas droeg. Dat klinkt misschien raar, maar ik bedoel dat positief. De jas beweegt goed mee, reageert op alle handelingen en is tot op zekere hoogte luchtig én warm. Zelfs tijdens het hardlopen bewoog de C7 heel fijn mee.

Ik draag de jas nu een aantal weken en moet eerlijk zeggen dat ik nog geen kritiekpunten ben tegengekomen. Als ik het vergelijk met de Zero RH+ Lab Jacket, die ik hiervoor droeg en heb getest, voelt de jas van GORE veel lichter en comfortabeler aan. Ook qua ventilatie scoort de GORE-jas beter, want bij de jas van Zero RH+ liep de lichaamstemperatuur iets te rap op tijdens het sporten. Het verschil tussen beide jassen zit hem behalve het materiaal en comfort natuurlijk ook in de centjes, want de Lab Jacket kost bijna de helft van de prijs.

GORE Windstopper C7 Pro Jacket
Met deze kleding van GORE val je in het donker zeker op..

Als je besluit om de GORE C7 Windstopper Pro Jacket aan te schaffen, let dan wel goed op de maat. Ik heb altijd kleding in maat S/M en heb nooit problemen met M, maar deze jas zit wel erg strak. Heb je het liever iets losser, neem dan een maatje groter of pas het even in de winkel.

Raad ik het aan om het product te kopen? Ja, als geld geen issue is. Een windstopper ter waarde van €259,95 zou ik zelf nooit kopen, maar als je voor zekerheid gaat en van plan bent om heel veel fietskilometers te maken tijdens de koude wintermaanden, dan is de GORE Windstopper C7 Pro Jacket dankzij de fijne pasvorm, goede ventilatie en uiteraard de warmte een goede keuze.

Plus- en minpunten:
+ Heel comfortabel
+ Ventilatie
+ Lekker warm
+ Ideaal voor in het donker

– Prijzig

Share this post