Getest: een kleurrijk setje van IRIS, ook voor mannen

Getest: een kleurrijk setje van IRIS, ook voor mannen

IRIS heeft in samenwerking met Sue het Peloton jersey ontworpen en ik mocht deze de afgelopen tijd testen samen met de Dark Indigo Signature bibshort. Erg kleurrijk, een fijne pasvorm en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!

I Ride In Style, dat is waar IRIS voor staat en wat het merk van oud-Nederlands kampioene Iris Slappendel wilt uitstralen. Dit zie je terug in ieder ontwerp dat is geproduceerd. Bij ieder ontwerp gebruikt IRIS verschillende felle kleuren, die opvallend goed bij elkaar passen en wanneer je het draagt je direct opvalt.

Peloton Jersey by Sue

Het shirt dat ik mocht testen heet: Peloton Jersey by Sue. Een shirt met een uniek design, ontworpen door Nederlandse illustrator Sue van Gangeldonk in een gelimiteerde oplage. Het shirt kost 110 euro.

Het lichtgewicht shirt zit comfortabel en strak op het lichaam. De stof voelt zacht aan en het shirt heeft wat langere mouwen wat ik persoonlijk altijd wel fijn vind zitten. Het shirt is ontwikkeld voor unisex fit, waardoor hetzelfde shirt voor zowel mannen als vrouwen moet passen. Wel constateer ik tijdens het fietsen dat de achterkant wat opkrult.
Het shirt heeft aan de rugzijde een Micro-Mesh stof, het zijn minuscule gaatjes, en heeft het onder de oksels een grotere oppervlakte van deze stof om goed te ventileren. Je merkt tijdens de warme ritten dat het allemaal droog blijft en goed ademt. Op de rug zitten drie ruime zakken waarin je de benodigdheden goed kunt meenemen, waaron in het midden een waterbeschendig vak met ritsluiting. Op deze zakken vind je het design van een rijdend peloton waarin veel details verwerkt zitten, erg gaaf gemaakt!

110 euro is prijzig, maar voor het toffe design en de technieken die in het shirt zitten is deze prijs niet verkeerd.

Mijn lengte is 1.88 m en op de foto’s draag ik maat Large. Het shirt is in de standaard range beschikbaar van XS tot en met XXL en heeft een unisex fit, bekijk dus goed via de maattabel welke maat voor jou geschikt is.

 
Tof design ontworpen door Sue van Gangeldonk

Dark Indigo Signature bibshort

De bibshort van IRIS, genaamd Dark Indigo Signature bibshort, heeft een fijne pasvorm. De bretels zitten goed, niet te strak en snijden niet. De zeem is de CyTech Endurance 2.5 met Elastic Interface-technology en heeft een dikte van 12 mm. Er wordt gebruik gemaakt van een ergonomische constructie van zes panelen voor een goede comfort in combinatie met de zachte Sensitive Sculpt Light technische stof. De broek zit perfect, comfortabel en de anti-slip strip blijft goed op zijn plaats zitten. Ook bij het achterpaneel van de bretels is gebruik gemaakt van de Mesh stof voor een goede ventilatie.

Ik draag de maat Large, in tegendeel van tot het shirt is de broek alleen geschikt voor mannen (ook heeft IRIS een damesmodel met een magnetische clipsluiting voor om gemakkelijker een toiletbezoek te kunnen doen) en zijn in de maten XS tot en met XXL beschikbaar. De broek kost 135 euro. Het is prijzig, maar voor de kwaliteit die je hiervoor terugkrijgt is de verhouding zeer goed!

  

Het shirt en de broek is ook beschikbaar in de bundelvariant en betaal je 220,50 euro in plaats van 245 euro. Blijf IRIS goed in de gaten houden, want een paar dagen geleden kwam er een bericht voorbij dat haar nieuwe winterkleding er aan zit te komen. Deze zal vast net zo kleurrijk zijn!

Meer weten over de IRIS kleding? Check dan de site, www.i-ris.cc

Share this post