Getest: Claudette jersey van Café du Cycliste

Getest: Claudette jersey van Café du Cycliste

Het is weer tijd om de lange mouwen jerseys uit de kast te halen en misschien ook wel om de fietsgarderobe aan te vullen? Dan hebben wij de nodige inspiratie voor je. De komende weken testen wij namelijk diverse long sleeve damesjerseys van verschillende merken, zodat je ook in de herfst warm én stijlvol op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets zit. Deze week: Café du Cycliste.

Het Franse merk Café du Cycliste staat bekend om haar hoogwaardige en stijlvolle fietskleding voor mannen en vrouwen met een klassieke Franse twist. Dit zie je terug in de rustige designs met hier en daar een streep en stip. Naar eigen zeggen maken ze alleen gebruik van de meest ‘premium fabrics’ en hanteren ze een ‘tailored-tech’ stijl. Dat wil zeggen dat ze overtuigd zijn dat er bij mooie, stijlvolle fietskleding geen concessies hoeven te zijn als het gaat om comfort en prestaties.

De kleding van Café du Cycliste wordt volledig in stijl verzonden, bij elke jersey of accessoire krijg je een aparte zip-lock bag met het kenmerkende vissenprintje. Mooi en ook nog handig om fietskleding netjes in op te bergen. Het openmaken is dus al een feestje! Wanneer je de jersey vastpakt, voel je meteen de superzachte Merino stof. Wat mij wel direct opvalt is dat de stof een soort ‘waas’ over zich heen heeft. Hele korte witte haartjes/pluisjes waardoor het hier en daar van dichtbij een beetje dof lijkt. Absoluut niet te zien wanneer je op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets zit, maar toch…

Claudette Jersey

De Claudette jersey heeft een slim-fit pasvorm en valt mooi (niet te strak) om het lichaam. Je voelt meteen dat de jersey ontzettend lekker zit, erg comfortabel én er is nog voldoende ruimte voor een baselayer. Hoewel de jersey tijdens een eerste testrit in het begin nog wat fris aanvoelt, merk ik na een paar minuten dat het toch wel meevalt. Wanneer je lichaam opwarmt, blijft de warmte in de jersey behouden en dat merk je. Café du Cycliste hanteert een speciaal ontwerp dat helpt bij de thermoregulatie, waardoor er ‘een constante kerntemperatuur behouden blijft’. Ze beloven dat ook wanneer de temperatuur daalt, de benodigde warmte aanwezig blijft. En hoewel dit voor de eerste herfstritjes klopt, kan ik voor de koudere maanden toch wel een goede baselayer aanraden voor net wat extra warmte.

De superzachte Merino stof is sneldrogend en ademt goed. Na een klein regenbuitje, voelt de stof zelfs nog droog aan. Ook fijn: de jersey is net wat langer aan de achterkant en blijft heel goed op z’n plek zitten, mede dankzij de siliconen gripper. De drie achterzakken zijn diep, dus genoeg ruimte voor je pasjes, sportrepen etc. en daarnaast is er een apart zakje met rits wat altijd een pluspunt is. Al met al een hele fijne jersey, maar dat mag ook wel voor die prijs.

Je koopt de Claudette voor €175. Wat krijg je ervoor terug? Een hele mooie, stijlvolle en comfortabele jersey die je zowel in de lente, zomer als herfst kunt dragen. En wat betreft de kleine witte ‘pluisjes’… die moet je dan voor lief nemen 😉 Meer informatie vind je op www.cafeducycliste.com

Share this post