Getest: AGU Bold racebril

Getest: AGU Bold racebril

Fietsbrillen zijn soms overdreven duur. Om er goed bij te fietsen is het echt niet nodig om honderd(en) euro’s neer te leggen. Dat bewijst AGU met de Bold. Lees hier de review!

AGU Bold

AGU was een tijdje van het profpodium verdwenen, maar het oer-Hollandse bedrijf is sinds dit jaar weer helemaal terug. De renners van Jumbo-Visma rijden in kleding van AGU, maar verder dragen ze niks van het in 1966 opgerichte bedrijf. De brillen, wielen en wielerschoenen worden (net als het schakelmechanisme) door Shimano geleverd.

Dat betekent dus dat de Jumbo-renners niet met de AGU Bold of de Stark fietsen. De brillen van AGU kosten tussen de €24,99 en €79,99. Heel duur zijn ze dus niet. Voor de Bold leg je €39,99 neer en daar krijg je een prima doorkijker voor terug.

AGU Bold
De AGU Bold ziet er flitsend uit.

De Bold heeft een brede lens en ziet er snel uit. De bril heeft een volledig frame dat gemaakt is van grilamid tr90. Het rubberen neusstukje is verstelbaar, net als een gedeelte van de pootjes. De UV 400 lens (gespiegeld) valt niet in het montuur, maar hangt er ietsjes voor. Daar merk je overigens helemaal niets van en zorgt juist voor minder condensvorming.

Specificaties:
– 14 centimeter brede lens van polycarbonaat
– Montuur van grilamid r90
– UV 400 Anti-Fog lenzen
– Allergeen neusstuk en pootjes verstelbaar
– Lens vervangbaar, geen extra lens meegeleverd
– Gewicht: 30 gram
– Maten: unisex
– Kleuren: Geel wit en zwart
– Adviesprijs: €39,99

AGU Bold
De looks van een dure bril, maar een betaalbare prijs.

Fijn brilletje

De AGU Bold is een stoere en opvallende bril. Meestal leg je voor een bril met brede lens al gauw minimaal €100 neer, maar de Bold kost slechts €39,99. Dat is heel weinig geld voor zo’n goed ogende bril.

Qua looks hoef je hem dus niet te laten liggen, maar hoe zit het met de functionaliteit? De bril beslaat inderdaad niet snel. Meerdere keren heb ik er onder warme weersomstandigheden gebruik van gemaakt en telkens bleef hij fier overeind. De polycarbonaat lens geeft je voldoende UV-bescherming, maar is verder niet bijzonder.

Eigenlijk heb ik geen problemen gekend met de AGU Bold. Het is een fijn fietsbrilletje zonder opsmuk. Hij ziet er stoer uit, is licht en zit best comfortabel. De pootjes mogen van mij wat minder ‘aanwezig’ zijn en voelen redelijk hard aan, maar verder is er niets mis mee. Het is vooral fijn dat de lens niet snel beslaat. Hiermee is het een ideale bril voor de zomermaanden.

Plus- en minpunten:
+ Prijs-kwaliteitsverhouding
+ Lens beslaat niet snel
+ Verstelbaar en lens vervangbaar

– Pootjes voelen hard

AGU Bold
De pootjes zijn aan de dikke kant. Dat kan comfortabeler.

Share this post