Geef je eigen Giro Aether helm kleur

Geef je eigen Giro Aether helm kleur

Afgelopen zomer presenteerde Giro de Aether. Qua gewicht en veiligheid is de Aether al de moeite van het uitproberen waard, maar nu heeft Giro er een extra foefje aan toegevoegd: je kunt de helm helemaal naar je eigen wensen ontwerpen. Er is echter nog één probleem: in Nederland is het (nog) niet beschikbaar.

Giro Aether Mips

De Aether is uitgerust met de nieuwste MIPS-versie: de Spherical. Je herkent een helm met MIPS natuurlijk aan het gele stickertje aan de binnenkant, maar qua looks verdient dat niet de schoonheidsprijs. Door gebruik te maken van twee EPS-lagen voor een betere schokabsorptie en het ultralichte materiaal aura om de sleuven aan elkaar te verbinden, is het mogelijk geweest om de binnenschaal een opfrisbeurt te geven. Het resultaat is een 250 gram wegende helm waarbij het met de veiligheid wel goed zit.

Nu is het dus mogelijk om de Aether helemaal naar je eigen smaak te ontwerpen. De helm was al in negen kleuren beschikbaar, maar ook daar komt nu verandering in. Met ‘Tuesday 25’ is het mogelijk om elke dinsdagavond (21:00 uur Nederlandse tijd) de Aether aan te passen naar jouw wensen. De eerste 25 mensen die een bestelling plaatsen krijgen de customized helm binnen 4 à 6 weken thuisgestuurd. Ben je te laat? Dan krijg je een week later weer de kans.

(Nog) niet in Europa

Een belangrijke toevoeging: voorlopig is het alleen mogelijk om via de Amerikaanse webshop van Giro de helm te ontwerpen, daardoor is de functie in Europa nog niet beschikbaar. Misschien is het op één of andere manier te omzeilen. Zodra het in Nederland beschikbaar is, laten wij het weten.

Meer informatie over Tuesday 25 vind je op de website van Giro.

  

Share this post