3 helmen voor een zacht prijsje

3 helmen voor een zacht prijsje

Een goede helm hoeft echt niet duur te zijn, kijk maar naar deze drie helmen. Wij hebben de ABUS Viantor, BBB Kite en B’Twin Aerofit 900 getest. Voor minder dan €90 schaf je ze al aan, maar hoe rijden ze? Hieronder lees je meer over deze ‘3 helmen voor een zacht prijsje’.

ABUS Viantor
ABUS Viantor
Qua looks is het niet de mooiste helm, maar hij zit wel fijn en is behoorlijk koel.

De Viantor van ABUS is een prima helm voor weinig geld. Hij oogt wel wat groot (niet verkrijgbaar in maat S), maar toch valt de pasvorm kleiner uit en zal een maat M helemaal niet verkeerd zitten als je normaal helmen in maat S draagt. De helm is makkelijk te verstellen, zit lekker zacht en voelt comfortabel aan. Wel is hij qua gewicht aan de zware kant (310 gram bij maat L).

ABUS omschrijft de Viantor als een helm voor beginners, maar dat is naar mijn mening niet helemaal de juiste omschrijving. Het is weliswaar de goedkoopste weghelm van ABUS, maar doet niet heel veel onder voor de Aventor uit het middensegment. De Viantor is een beetje het kleine broertje van de Aventor, met de GameChanger als grote broer. Veel komt trouwens ook overeen met de GameChanger.

Lees ook

Getest: ABUS GameChanger

Qua looks is de Viantor de minste van de drie geteste hoofddeksels. Het lijkt een beetje op een paddenstoel op je hoofd en heel aerodynamisch ziet het er allemaal niet uit. Tijdens het fietsen voelde het prima aan en viel de goede luchtventilatie erg op, al merk je wel dat je een zwaardere helm draagt. Voor mensen met een grotere hoofdomvang is het een goede helm.

Specificaties:
– In-Mold constructie
– Zoom Ace verstelsysteem
– 18 ventilatiegaten
– Alleen in maat M en L beschikbaar
– Beschikbaar in 10 kleurcombinaties
– Gewicht: 310 gram (bij maat L)
– Adviesprijs: €89,95, onder andere hier te koop bij Futurumshop.

B’Twin Aerofit 900
B'Twin Aerofit 900
De Aerofit 900 oogt heel klein, maar zit wel fijn. De sticker is trouwens gewoon te verwijderen.. 

Als je begint met een sport is Decathlon de aangewezen winkel om je eerste spullen te kopen. Logisch, want de prijzen zijn laag en de kwaliteit is goed. Ook veel beginnende wielrenners rijden met spullen van B’Twin, het huismerk van Decathlon. Daarom mag Decathlon niet ontbreken in de lijst van goede goedkope helmen. Wij hebben de Aerofit 900 getest.

De helm oogt klein en smal, weegt mede door de In-Mold constructie amper 250 gram en kost slechts €49,95. Voor maat M (55-57 cm) zit de helm wel krap en past het net. Een maatje groter zou in dit geval geen kwaad kunnen. Maat M is overigens de kleinste maat van de Aerofit, want verder is het alleen in L (57-59) en XL (59-62) te koop.

De binnenkant zit vol met zachte padding wat zorgt voor veel comfort. Door middel van het Full Turn-Ring-systeem is de helm makkelijk horizontaal én verticaal te verstellen en de 16 ventilatiegaten houden je hoofd koel. Handig: bij de voorste drie ventilatiegaten zit een vliegnetje. De helm zat bij mij als gegoten, mede door het gewicht. Het verschil tussen een zwaardere helm als de ABUS Viantor (310 gram) en de Aerofit (250 gram) bedraagt dus slechts 60 gram, maar het verschil is heel duidelijk voelbaar. De lage prijs van de Aerofit en de prima luchtventilatie zorgt ervoor dat dit een goede helm is. Hij oogt wel heel klein en doet een beetje denken aan een kinderhelm, maar als je daar doorheen prikt is het de moeite van het proberen waard!

Specificaties:
– In-Mold constructie
– 16 ventilatiegaten
– Full Turn-Ring-systeem
– Vliegnetje
– Maten: M (55-57), L (57-59) en XL (59-62)
– 6 kleurcombinaties mogelijk
– Gewicht: 250 gram
– Adviesprijs: €49,95

Meer info over de Aerofit 900 vind je hier.

BBB Kite BH-29
BBB Kite

Voor betaalbare helmen van goede kwaliteit ben je bij BBB aan het juiste adres. Het bedrijf uit Leiden heeft een ruim assortiment aan helmen, waarbij de Kite en Condor fijne helmen zijn voor beginnende wielrenners. Wij hebben de Kite getest.

De Kite is zowel op de mountainbike als racefiets te gebruiken door het verwijderbare vizier. De multifunctionele helm heeft 14 ventilatiegaten, waarvan de voorste drie gaten zijn bedekt door een vliegnetje. De helm voelt wat zwaar aan (en is dat ook met een gewicht van 300 gram), maar je hebt niet het idee dat je een joekel van een helm draagt.

De helm verstel je makkelijk door de oorbandjes aan te passen naar jouw maat. Met een simpel kliksysteem maak je dan je helm zo comfortabel mogelijk vast. De binnenkant van de helm zit door de pads erg zacht, maar een klein nadeeltje is wel dat de pads makkelijk losraken en dat er bij mij wat vervelende drukpunten zaten. Verder zit er ook een klein kussentje op het retentiesysteem. De helm is makkelijk strakker en losser te draaien, maar het systeem is niet verticaal te verstellen.

Voor €59,95 is het de moeite waard om de Kite te proberen. Qua uiterlijk en comfort is het niet de beste helm onder de €90, maar voor zes tientjes mag je ook niet al teveel verwachten. Een prima opstaphelm! Voor een paar tientjes extra haal je trouwens al de aerohelm BBB Tithon in huis.

Specificaties:
– In-Mold constructie
– 14 ventilatiegaten
– Reflecterende stickers
– Vliegnetje
– Maten: M (53-58) en L (58-61,5)
– Gewicht: 300 gram
– Beschikbaar in 10 kleurcombinaties
– Prijs: €59,95, onder andere hier te bestellen bij Futurumshop.

 

Share this post