Dumoulin deelt eerste klap uit

Dumoulin deelt eerste klap uit

Tom Dumoulin is zijn Giro uitstekend begonnen. Tijdens de 9,7 kilometer lange proloog wist hij Rohan Dennis en Victor Campenaerts met 2 seconden verschil te verslaan.

Froome speelde geen rol van betekenis in de tijdrit. Hij werd slechts 21e, wellicht te wijten aan zijn val in de verkenning van het parcours eerder op de dag. Het verschil tussen Froome en Dumoulin is daarmee na de eerste dag 37 seconden. Jos van Emden werd op 44 seconden 33e, één na beste Nederlander was Wout Poels die 40 tellen toegaf op Dumoulin en daarmee op een 25e plek eindigde.

Dumoulin gaf na de finish aan dat alles wat hij kon wensen is uitgekomen. Hoewel het parcours lastig en technisch was, kon hij hard de bochten door omdat hij veel vertrouwen heeft op zijn tijdritfiets. Dat was al te zien aan de eerste bocht net na de start. Morgen gaat de tweede etappe van Haifa naar Tel Aviv. Waarschijnlijk een sprintersetappe die gaat over 167 kilometer.

Uitslag Proloog

De complete uitslag en het algemeen klassement vind je hier.


We hebben alles over de Giro voor je verzameld op fiets.nl/giro. Je vindt hier de deelnemende renners en teams, de klassementen en uitslagen, het etappe-overzicht en tijdens de etappe’s een liveticker met het laatste nieuws.


Share this post