Stelvio meest populaire col?

Stelvio meest populaire col?

Ken je de myCols app al? Zo niet, check die eens, leuke app met veel info over cols (al meer dan 5000) en je kunt er mooi in bijhouden welke jij al hebt gereden (en welke er nog op je bucketlist staan). De makers van de app kunnen zien naar welke col het meest gezocht wordt. In 2019 is dat de Passo dello Stelvio in Italië. Herken je jezelf daar in? Niet heel verrassend zijn de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux op plek 2 en 3 geëindigd.

Jouw favoriete col

In oktober werd er plotseling veel op de Col de la Loze gezocht, direct na de bekendmaking van het Tourparcours voor 2020. Logisch, want die col is vrij onbekend en zeer zeker de moeite waard om op je bucketlist te zetten. Ik reed hem deze zomer al eens op, vanaf de verkeerde kant trouwens. Goede reden om nog eens terug te gaan.

Wat is nu eigenlijk de favoriete col van de Fiets-lezer? Daar zijn we wel benieuwd naar, verschilt die voorkeur van het myCols lijstje? Vandaar een poll, zie onder. Aangezien 40% van de myCols gebruikers uit Nederland komt, staan ook de Cauberg en de Keutenberg in de lijst van de app. Dat zijn natuurlijk geen cols, dus die laten we weg uit onze poll.

Als jouw favoriete col er niet tussen staat, kies dan voor  de onderste optie en laat in de comments onder het artikel even weten welke col dan wel jouw favoriete is. Als je wilt hè….vinden we leuk 😊 Dank alvast!

Laden ... Laden …

Share this post