Getest: Perso Evo 6 fietsbril van Ekoï

Getest: Perso Evo 6 fietsbril van Ekoï

Als je geen fietsbril op sterkte nodig hebt, hoeft een bril niet duur te zijn. Ekoï bewijst dat met de Perso Evo 6. Voor amper €69,95 haal je ‘m al in huis, maar hoe zit het? Wij hebben hem getest.

Ekoï Perso Evo 6

Ekoï heeft tal van fietsbrillen op voorraad in alle soorten en maten. De Perso Evo 6 wordt gedragen door de renners van Deceuninck-Quick-Step en werd in 2017 geïntroduceerd. Destijds waren er alleen Limited Edition Philippe Gilbert-brillen beschikbaar, nu is er ook een gewone lijn.

Marcel Kittel Ekoï Perso Evo 6
Marcel Kittel reed ook met de Pero Evo 6.

De Perso Evo 6 weegt 28 gram en heeft polycarbonaat lenzen. De bril is van veel ventilatieopeningen voorzien, waardoor het ook onder warme omstandigheden voor een comfortabele fietsrit moet zorgen. In totaal zitten er 12 ventilatieopeningen op de bril: 6 op de lens en 6 op het montuur.

Specificaties:
– Kies zelf alle onderdelen (montuur, glazen en pootjes)
– Polycarbonaat lenzen
– Montuur van kunststof
– Verstelbaar neusstuk
– Rubberen pootjes, niet verstelbaar
– Gewicht: 28 gram
– Adviesprijs: €69,95
– Meer info op de site van Ekoï

Goede look

Soms is het goed om ‘blind’ een product te testen, al is dat bij een bril wel lastig.. Zonder enig besef van de prijs maakte ik mijn tochtjes met de Perso Evo 6. Qua looks zou je verwachten dat hij minimaal €100 kost, qua materiaal zie je wel dat het niet de allerbeste fietsbril is.

Ekoï Perso Evo 6
Kunststof montuur. Je ziet de ventilatiegaten in het montuur en de lens zitten.

Ik ontving de Perso Evo 6 met een Mirror-lens. Hierdoor is de bril onder zonnige weersomstandigheden ideaal om te dragen en filtert het – volgens Ekoï – 92% van het zonlicht. Omdat de bril dus vooral wordt gedragen onder warme weersomstandigheden, is het belangrijk dat de ventilatie goed is. Er iets niets vervelender dan vieze glazen van het zweten.

Helaas was dat bij mij wel het geval. Doordat de bovenkant van de lens erg tegen mijn voorhoofd drukte, was er onvoldoende ruimte om de warmte af te voeren. Het verstellen van het neusstukje kan daarbij helpen. Doordat het neusstukje zowel in de diepte als de breedte te verstellen is, is het dus mogelijk om meer afstand te creëren tussen je neus en de bril. Hierdoor krijgt de warme lucht makkelijker de kans om ‘de bril te verlaten’ en beslaat de lens minder snel.

“Goede prijs-kwaliteitsverhouding”

Het montuur van de Perso Evo 6 is gemaakt van kunststof en heeft rubberen pootjes. Die zijn overigens niet verstelbaar, want het rubber loopt over het kunststof heen. Het voelt allemaal ietwat wankel aan. Toch mogen wij niet klagen, want kwalitatief is het gewoon een prima bril. Oké: de lens wordt snel vies en het montuur is niet van de allerhoogste kwaliteit, maar toch is de Perso Evo 6 een keurige racebril. Vooral het uiterlijk verdient een dikke 8. Wees bij het verwisselen van de lens wel voorzichtig, want er komen snel krasjes op.

De adviesprijs van de Perso Evo 6 bedraagt €69,95, maar Ekoï zal Ekoï niet zijn als het niet strooit met aanbiedingen. Hierdoor is de bril op moment van schrijven voor slechts €40 te koop. De prijs-kwaliteitsverhouding is buitengewoon goed. Voor dat geld is het bijna zonde om ‘m niet te kopen..

Plus- en minpunten
+ Prijs-kwaliteitsverhouding
+ Strak uiterlijk
+ Neusstuk verstelbaar in de breedte en diepte
+ Zelf samenstellen

– Lens wordt snel vies


Meerdere mogelijkheden. Stel je eigen bril samen op de website van Ekoï.

Share this post