Voor op de bucketlist: Mallorca312

Voor op de bucketlist: Mallorca312

Toe aan een nieuwe fietsuitdaging in Europa? Dan mag de Mallorca312 niet op je lijstje ontbreken! Een prachtige eendaagse race met spectaculaire uitzichten, drie verschillende routes en ruim 5.000 hoogtemeters. 

De Mallorca312 is met ruim 8.000 deelnemers, van over heel de wereld, een van de grootste tochten in Mallorca. De tocht kenmerkt zich door de geweldige uitzichten en bijzondere routes over de speciaal afgesloten wegen. Van vlakke wegen langs de kust tot aan de beklimming van het Tramuntana gebergte en natuurlijk de spectaculaire afdalingen. Het is een prachtige tocht van zonsopgang tot zonsondergang en dit jaar is het alweer tijd voor de 10e editie!

Routes

Zoals de naam al doet vermoeden, is de langste route exact 312km. Maar er zijn nog twee andere afstanden om uit te kiezen. Leuk detail: in tegenstelling tot de meeste tochten heb je tijdens het fietsen nog de keuze om te switchen van route. Stel je kiest vooraf voor 176km, maar je benen voelen ontzettend goed aan, dan kan je er onderweg gewoon voor kiezen om alsnog de 225km of zelfs de 312km te fietsen. De volledige route is speciaal op deze dag afgesloten van verkeer, dus je hoeft je geen zorgen te maken om (tegemoetkomende) auto’s.

Long: 312 km

De langste route van 312km heeft 5.050 hoogtemeters en brengt je via een lus van en naar Playa de Muro gevolgd door een tweede lus van 80km van en naar Arte. Deze route brengt je door het zware, maar prachtige Tramuntana gebergte.

Medium: 225km

De medium route is simpelweg een verkorte versie. Hier fietsen/" 7136 target="_self">fiets je alleen de eerste ‘lus’ tot een hoogte van 3.973m. De eerste 150km is hierbij het zwaarst, met veel klimmen én dalingen.

Short: 167km

De kortste route is 167 km, die na 90 km afwijkt van de andere routes. Ondanks dat dit de ‘makkelijkste’ route is, moet je alsnog 2.475 hoogtemeters overbruggen.

Meedoen?
Zie jij deze uitdaging wel zitten? De volgende editie is op 27 april 2019. De tocht is in principe uitverkocht, maar je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Mochten er mensen uitvallen, krijg je alsnog een plekje! En anders kan je je ook alvast inschrijven voor volgend jaar 😉

Share this post