Zwift onthult New York City

Zwift onthult New York City

Zwift, het online trainingsplatform, heeft nu ook New York City als virtuele fietswereld beschikbaar. Maar dan niet zoals het er nu uitziet, maar naar een toekomstversie van The Big Apple. Volgens Zwift zal de stad er over 100 jaar zo uit kunnen zien. New York is de vijfde ‘fietswereld’ die Zwift uitbrengt.

Of je nu een World Tour Pro-rijder of een newbie-wielrenner bent, onze New York-wereld zal je omver blazen“, aldus de mede-oprichter en CEO van Zwift, Eric Min. “We zijn begonnen met het gamificeren van je trainingservaring, want als je geniet van je training, train je harder. Het is zo simpel. Het ontvluchten van de werkelijkheid, in het deze versie van New York, zal Zwifters doen denken aan de tijden dat ze videogames speelden, terwijl ze onze futuristische kijk op New York beleven rond Central Park en op de hangende glaswegen boven Manhattan rijden.

In het hart van Zwift’s New York ligt Central Park, de thuisbasis van veel van de duizenden wielrenners van de stad. Zwifters kunnen hier een 9,7 kilometer lange route afleggen langs beroemde bezienswaardigheden zoals The Guggenheim, The Met, het El Dorado Hotel en Tavern on the Green.

Eric Min en twee leden van het managementteam van Zwift (Mike McCarthy en Charlie Issendorf) groeiden in de jaren 80 op met races in Central Park. Manhattan was toen een grimmige plek, dus we moesten het een make-over geven!” vertelt Zwift mede-oprichter en hoofdprogrammeur Jon Mayfield. “Sinds de vroege dagen van Zwift heeft onze community veel plezier beleefd aan onze gegamificeerde fitnessomgeving. Onze creatieve benadering van New York is geïnspireerd op videogames die we in de jaren 90 speelden. Het heeft ons geholpen om een uitdagendere en beduidend leukere omgeving te creëren waarvan ik weet dat Zwifters er dol op zullen zijn.

In totaal beschikt New York over 10 nieuwe fietsroutes, te weten:

RISING EMPIRE – 20.7km // 376m: Pak de KOM in beide richtingen op het parcours van deze klim route
PARK PERIMETER LOOP – 9.7km // 126m: De buitenste lus van het park
THE HIGHLINE – 10.5km // 179m: Rijd over verhoogde wegen in de lucht boven Central Park
LADY LIBERTY – 12.3km // 206m: Een steile klim naar de KOM en dan een lange ronde rond het park
MIGHTY METROPOLITAN – 20.0km // 318m: Doorkruis het grootste deel van het park en neem de slingerende lus met de verhoogde wegen
ASTORIA LINE 8 – 11.5km // 142m: Benoemd naar de eerste NYC-metrolijn, deze maakt een 8 door het park
KNICKERBOCKER – 22.4km // 365m: Deze vooral vlakke route heeft wat gravel segmenten met een ritje op de KOM via de steile kant
GRAND CENTRAL CIRCUIT – 6.8km // 144m: Rondje die de steile route op en neer de KOM neemt, met een korte lus rond de sprint
EVERYTHING BAGEL – 34.3km // 545m: Doe de sprint en KOM in beide richtingen op deze lange route
THE 6 TRAIN – 6.5km // 69m: Deze kortste route rond het park is vlak en snel.

Ontgrendel de New York game kit

Vanaf 23 oktober vindt Zwift’s Tour of New York plaats. De Ronde van New York is een evenement met meerdere etappes dat alle delen van de nieuwe wereld omvat. Finish alle vijf de etappes om een exclusieve in-game-kit te ontgrendelen!

Meld je aan op de event pagina of via de Companion-app van Zwift die beschikbaar is in de iOS App Store of de Google Play Store.

Share this post