Winnaars BikeMOTION Awards

Winnaars BikeMOTION Awards

De BikeMOTION beurs ligt weer achter ons. Voor fietsen/" 7136 target="_self">Fiets Magazine een erg gezellige beurs, waar we in drie dagen duizenden van onze abonnees hebben gesproken en voorzien van een paar Limited Edition sokken die we samen met Le Patron maakten. Daarnaast schonken we ze een lekker kopje Magistrale espresso (het was Cima Coppi, voor de liefhebbers), iets wat duidelijk gewaardeerd werd.

Over de beurs zelf hoorden we verschillende meningen. Grofweg kun je die indelen in twee groepen. Er is een groep die zich erg stoort aan het ontbreken van veel grote fietsmerken. Grote spelers als Trek, Specialized en Cannondale ontbraken bijvoorbeeld helemaal. Maar gelukkig is er nog steeds een flinke groep fietsers die de beurs zien als een leuk dagje sfeer snuiven. Dit jaar was er daardoor lekker veel ruimte voor wat kleinere merken. Swett introduceerde hun nieuwe Le Patron racer, mooi karretje! De stands van Apex, Merida, Sensa, Titici, Canyon en vele anderen (er waren nog steeds veel merken wel aanwezig!) zagen er prima uit.

We stonden vlak bij de mooie ERE stand met nieuwe wielen en hun banden en velgen. De mannen van WrapMyBike waren aanwezig (in Fiets nr.3 een kijkje in de keuken), we zagen veel sportvoeding, bikefitting en een mooi ambachtsplein. Verder werden de lezingen goed bezocht en het testparcours voor mountainbikes werd ook druk gebruikt.

Ook leuk was dat we lezers ontmoeten die zichzelf herkenden in ons magazine of op de supergrote foto die we als achtergrond op de stand gebruikten.

Bike MOTION Awards 2020

Zoals ieder jaar, werden ook voor 202 de Bike MOTION Awards uitgereikt. We zetten de winnaars even voor je op een rijtje, kun je je er in vinden?

Cannondale SuperSix EVO

De nieuwe SuperSix EVO Hi_Mod Disc Dura Ace Di2 ging kreeg de bokaal voor de beste racer van dit jaar. Met een compleet nieuw frame en te koop in 10 uitvoeringen. Die overigens niet allemaal het astronomische bedrag van €10.449 kosten, zoals deze prijswinnaar wel doet. Menno had ‘m al mee voor een test, die je kunt lezen in fietsen/" 7136 target="_self">Fiets Magazine nr.3.

Cannondale.com

Trek Supercaliber 9.8

Trek ging er vandoor met de titel “Beste mountainbike”. Die prijs kregen ze voor de Supercaliber 9.8, deze mag zich het hele jaar Mountainbike van het Jaar 2020 noemen. Rob wist al dat dit een gave fietsen/" 7136 target="_self">fiets was, want hij testte hem uitgebreid. Samen met Fox ontwikkelde Trek de IsoStrut-vering, die van deze Supercaliber een soort superkruising tussen een hardtail en een fully maakt.

Meer info: trekbikes.com

Shimano GRX

In de categorie ‘fietsonderdelen’ pakte Shimano de hoofdprijs met hun gravelgroepset GRX. De GRX-familie omvat RX800, RX600 of RX400-serie’s componenten met 1×11, 2×11 en 2×10 aandrijflijnen en mechanische en Di2 elektronische schakelopties. Je raadt het al, ook die onderdelen hebben wij al lang en breed getest 😁

Innovatie awards

Verder werden er nog innovatie awards uitgereikt voor diverse onderdelen. Winnaars waren onder andere het Saris Motion platform (rockerplate voor onder je fietstrainer) en het Fizik Antares Versus Evo 00 Adaptive zadel.

Share this post