Velofollies 2019 pakt opnieuw uit met een vol huis!

Velofollies 2019 pakt opnieuw uit met een vol huis!

Met meer dan 300 exposanten op ruim 40.000 m² beursoppervlakte, vind je op Velofollies opnieuw het mooiste van alle fiets- en accessoire fabrikanten. Velofollies vindt traditioneel plaats tussen het BK en WK Veldrijden, deze 13e editie loopt van 18 t/m 20 januari in Kortrijk Xpo.

De meeste topmerken zijn aanwezig. Ze pakken uit met hun nieuwste modellen en (technologische) snufjes. Dit jaar liggen de klemtonen bij de leveranciers o.a. op integratie, avontuur en elektrisch fietsen.

2019, een bijzonder jaar voor de wielersport!

In 2019 is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn 1ste Tour de France won, en vieren ze in Kortrijk de terugkeer van het prestigieuze Merckx-fietsmerk in het wielerpeloton. Bovendien is het in 2019 ook exact 20 geleden dat Frank Vandenbroucke Luik-Bastenaken-Luik toevoegde aan zijn palmares. Zijn dochter Cameron Vandenbroucke zet nu haar eerste stappen als Lotto-renster.

Met de presentatie van de Merckx-fietsen op de beurs, en de aanwezigheid van Cameron als boegbeeld van de 2019-editie, laat Velofollies dit belangrijke wielerjaar niet ongemerkt voorbijgaan.

Testen & workshops

Met ruim 1.000 testers per dag is het e-bike testparcours – dat dit jaar opnieuw plaatsvindt in de “Underground” – één van de trekpleisters op Velofollies. 30 Leveranciers laten er hun e-bike assortiment uittesten op een uitgebreid testcircuit, inclusief helling. Diverse modellen uitproberen en kunnen vergelijken is trouwens een ideale waardemeter bij de aankoop van een nieuwe e-bike.

Ook de vele inhoudelijke sessies en workshops bieden een mooie meerwaarde aan het beursbezoek. Topics als bikefitting ter voorkoming van lichamelijke klachten, het monitoren van je energievoorraad als sleutel tot succes, blessurepreventie en sportvoeding komen aan bod. Een must voor de sportieve fietsers die zich dit jaar een aantal doelen hebben gesteld.

Beleving & wielersfeer

Velofollies zet sinds jaar en dag in op beleving en ook dit jaar is een mooi aanbod samengesteld voor de bezoeker. Diverse renners komen er hun ambitie voor het nieuwe seizoen voorstellen. Zo kan Velofollies dit jaar rekenen op de aanwezigheid van Philippe Gilbert, Sven Nys en Greg Van Avermaert. Ook Tiesj Benoot, Cameron Vandenbroucke en ex-wereldkampioen MTB Julien Absalon van de partij. Daarnaast worden opnieuw diverse ploegen voorgesteld, wordt de racefiets van het jaar uitgereikt, en zijn er tal van fotomomenten en signeersessies.

Velofollies wordt dus opnieuw een gevarieerd fietsevent, en niet te missen in aanloop van het nieuwe fietsseizoen! Afspraak op 18, 19 of 20 januari in Kortrijk Xpo.

Velofollies praktisch

Waar? Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.
Wanneer? Vrijdag 18 januari van 10 tot 21 u. Zaterdag 19 en zondag 20 januari van 10 tot 18 u.
Toegangsprijs? 11 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen 6-12) bij online voorverkoop en 15 euro (volwassenen) en 10 euro (kinderen 6-12) aan de deur. Gratis onder de zes jaar.
Parking? Diverse parkeerplaatsen vlakbij, dagtarief 4 euro.
Info? www.velofollies.be

Share this post