Toch fietsen over de Afsluitdijk? Het kan op 18 augustus!

Toch fietsen over de Afsluitdijk? Het kan op 18 augustus!

Het is volop in de media geweest, de Afsluitdijk is de komende drie jaar gesloten voor fietsers. Wegens groot onderhoud is het fietspad niet veilig genoeg. Drie jaar lang geen oversteek van Noord-Holland naar Friesland (en v.v.) dus, of je moet je fietsen/" 7136 target="_self">fiets in de pendelbus zetten.

Voor iedereen met afkickverschijnselen, en iedereen die het leuk vindt een lekker toertochtje te rijden, is de Afsluitdijk op zondag 18 augustus speciaal opengesteld voor fietsers van de IJsselmeer Challenge. Daarmee is de IJsselmeer Challenge dit jaar de enige toertocht die wel over de Afsluitdijk gaat. Door mee te doen steun je ook direct een goed doel, want dit evenement zorgt er voor dat mensen met een beperking kunnen sporten.

De IJsselmeer Challenge heeft dit jaar vijf verschillende routes, variërend in afstand van 50 tot 300 kilometer. Deelnemers aan de IJsselmeer Challenge hebben de uitdaging om minimaal € 100,- per persoon op te halen voor de sporters met een handicap.

Voor veel Nederlanders is sporten de normaalste zaak van de wereld. Voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap is dit echter niet vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sporten voor mensen met een handicap mogelijk te maken, zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.

Zin om mee te doen? Aanmelden kan via: www.ijsselmeerchallenge.nl

.

Share this post