Bkool en Fietssport organiseren 5 virtuele toertochten

Bkool en Fietssport organiseren 5 virtuele toertochten

Onze wieleragenda is door corona helemaal leeg de komende tijd. Tot zeker 1 september worden er geen toertochten georganiseerd. Om toch samen een leuke rit te kunnen maken, organiseren Bkool en de NTFU de Fietssport League. Tussen 20 mei en 18 juni kun je vijf virtuele routes van échte toertochten nafietsen vanaf je fietstrainer.

Virtueel fietsen

De fietstrainers waren afgelopen weken niet aan te slepen. Virtueel fietsen werd populairder dan ooit, zeker in landen waar helemaal niet buiten gefietst mocht worden. Uit onderzoek van de NTFU blijkt dat al 36% van de sportieve fietsers een indoortrainer heeft. Het leek ze daarom gaaf de afgelaste tochten virtueel te fietsen. Niet om tegen elkaar te strijden, maar om samen te rijden. De wielersportbond werkt hiervoor samen met het virtuele fietsplatform Bkool dat eerder al de virtuele Ronde van Vlaanderen en digitale toerversie van de Amstel Gold Race organiseerde.

Wat houdt de Fietssport League in? Vijf toertochten, ieder met een eigen karakter en niet al te veel kilometers. De tochten variëren van 28 tot 39 km. Onderweg tackle je, virtueel, mooie klimmen als de Holterberg, Posbank, Cauberg en La Redoute én raas je over Drentse gravelwegen. fietsen/" 7136 target="_self">Fiets samen met andere deelnemers of kies ervoor de tocht tot vijf dagen na het evenement zelf te volbrengen.

Het schema:

* Sallands Mooiste, 20 mei
* Roodtoer Strade Bianche, 26 mei
* LBL Ardennen Classic, 31 mei
* Hago Limburgs Mooiste, 6 juni
* Ronde van Arnhem, 13 juni

fietsen/" 7136 target="_self">Fiets gratis mee

Deelnemen is gratis. Registreer een Bkool-account en maak een maand lang gratis kennis met het platform. Voltooi je binnen de maand alle vijf de tochten? Dan maak je kans op één van de vijf Fietssport tenues.

Share this post