Bike MOTION: Wat is er te zien en doen dit jaar?

Bike MOTION: Wat is er te zien en doen dit jaar?

Op moment van typen is het heerlijk voorjaarsweer, maar komend weekend wordt het prut. En dat is mooi! Want de Bike MOTION Benelux beurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, van 1 tot en met 3 maart om precies te zijn. We zetten even voor je op een rij waarom ook dit jaar een bezoekje aan de beurs de moeite waard is.

Om te beginnen natuurlijk om je abonnee-cadeautje op te halen op onze stand, want fietsen/" 7136 target="_self">Fiets is er uiteraard ook! Het blijft nog even een verrassing wat je krijgt, maar vergeet in ieder geval niet niet de bon uit het februari magazine mee te nemen. Ben je nog geen abonnee, dan kun je op de beurs gebruik maken van een mooie aanbieding om dat alsnog te worden 😉. Op de plattegrond kun je zien waar je onze stand kunt vinden.

Korting: We hebben nog een leuke korting op de tickets voor je geregeld, onderaan dit artikel een linkje over hoe die te verzilveren.

Mocht het meevallen met het weer, of je bent gewoon een bikkel, dan kun je op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets naar Utrecht te komen. Er is een bewaakte fietsenstalling voor het veilig stallen van de racefietsen en mountainbikes, inclusief douche- en kleedgelegenheid. Tijdens je bezoek aan de beurs krijgt je fietsen/" 7136 target="_self">fiets een gratis check-up in de speciaal ingerichte servicestraat.

Mooi aanbod onder één dak

Hoewel niet alle grote merken er staan, is er meer dan genoeg moois te zien. Kom je voor fietsen dan kun je je vergapen aan de nieuwste modellen van Trek, Specialized, Merida, Canyon, Cervélo, Lapierre, Kona, American Eagle, Factor, Van Nicholas, Titici, 11ANTS, Sensa, Salsa, Surly, Haibike, Duratec, Krush, Swett en anderen. Daarbij vast ook fietsen die met de nieuwe SRAM AXS groep zijn uitgerust.

Testen
Het mooie is dat je er ook fietsen kunt testen. Een complete hal is ingericht als testparcours. Als je wilt testen, vul dan vooraf alvast even de voucher in, dat scheelt je wachttijd.

Ook veel accessoire- en onderdelenfabrikanten geven acte de présence; Shimano, Tacx, Schwalbe, Sidi, Garmin, Abus, Bioracer, KMC, Rotor, BBB, Zipp, Lightweight, Hope en vele anderen tref je in de jaarbeurs. Shimano richt zelfs een complete werkplaats in, in Hal 8. Bij de experts in het Shimano Service Center kun je vragen stellen over de Dura-Ace, Ultegra en 105 groepsets, of over het elektronische schakelsysteem Shimano Di2. Een volledig overzicht van alle deelnemende merken vind je hier.

(E-)Mountainbike parcours
Op Bike MOTION is er een uitdagend mountainbike indoor testparcours, e-powered by Bosch, inclusief rockgardens, korte klimmetjes en zand- en grindstroken. Hier ervaar je op de grootste indoor testtrack van Europa het verschil tussen MTB’s en e-MTB’s, tussen verschillende dempers en tussen schakelsystemen. Op en rond het e-MTB parcours wordt een echt bos gecreëerd, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Er is zelfs een boswachter aanwezig die meer kan vertellen over het bos!

Geen pleinvrees

Je moet geen pleinvrees hebben als je de Jaarbeurs bezoekt. Er zijn dit jaar namelijk diverse themapleinen ingericht met de mooiste fietsen en accessoires.

Exclusiefplein

Echt fijnproevers kunnen hun hart ophalen op het Exclusief Plein in Hal 11. Hier is het genieten van de meest exclusieve merken en de high-end fietsen zoals die van Baum, Sarto, Italvega, Koppel, St. Joris Cycles en Thok.

Urbanplein
De sportieve fietsen/" 7136 target="_self">fiets wordt een populairder lifestyleproduct. Steeds vaker zie je mensen door de stad scheuren op fraai vormgegeven racefietsen; de zogeheten ‘fixies’. Het themaplein Urban in Hal 10 staat geheel in het teken van deze subcultuur, met de hipste fietsen in de meest gave uitvoeringen.

Ambachtsplein
Het bouwen van een fietsen/" 7136 target="_self">fiets is een echt ambacht en op Bike MOTION is van dichtbij te zien wat er bij komt kijken om een mooi frame te maken. In de werkplaats zijn diverse vakmensen aan het werk die daarbij vertellen ze over hun vaardigheden. Denk aan dipping, teksten airbrushen en chroomlakken, het vlechten van wielen en het repareren van carbonframes. Je kunt er demonstraties volgen of krijg advies over onderhoud van een voorvork, het kitten van tubes op wielen en het hoe je het best een stuurlintje plaatst.

Toertochtenplein
Niets is leuker dan samen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets stappen voor een mooie rit! Op het toertochtenplein in Hal 10 zijn diverse toertochtorganisaties vanuit binnen- en buitenland vertegenwoordigd. Zo weet de liefhebber waar te beginnen als hij of zij wil meedoen aan een toertocht.

Koffie, bier & koers kijken

Ook dit jaar is het bekende Kwaremont Kaffee op Bike MOTION aanwezig. Hier kijken bezoekers onder het genot van een heerlijk Belgisch biertje naar de voorjaarsklassiekers. Beiden koersen worden door Eurosport live uitgezonden. Ook het WK Baan in Pruszkow en etappes uit de UAE zijn live te volgen. De beste fietskoffies zijn te vinden bij Il Magistrale en Lola Bikes & Coffee.

Theaterprogramma

In het theater in Hal 11 van Jaarbeurs Utrecht is er drie dagen een gevarieerd programma met lezingen. Onderwerpen zoals Psychologie van het wielrennen, Sportvoeding en prestatie, Trainen op vermogen en Fietsen zonder ongemakken, kan dat?, passeren de revue.

1 ticket 3 beurzen

Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en de fietsen/" 7136 target="_self">Fiets en Wandelbeurs staan naast elkaar op 1, 2 en 3 maart 2019. Met één toegangsbewijs kun je vanuit één centraal punt alles vinden op het gebied van sportief fietsen, e-bikes, wandelen en reisbestemmingen.

Voor tickets & info: www.bikemotionbenelux.nl 
fietsen/" 7136 target="_self">Fiets heeft een mooie deal voor je! Koop je jouw kaartje via deze link, dan betaal je slechts €11,50! (normaal €12,50 en vanaf vrijdag €15 online en €16 aan de kassa)

Openingstijden 
Vrijdag 1 maart: 10.00 uur – 21.00 uur
Zaterdag 2 maart: 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag 3 maart: 10.00 uur – 17.00 uur

Share this post