Bike MOTION dag 1: Fiets van het jaar en foto-impressie

Bike MOTION dag 1: Fiets van het jaar en foto-impressie

Vandaag openden de deuren van de Bike MOTION in Utrecht. Bij de aftrap werden direct de winnaars van de racefiets en mountainbike van het jaar bekend gemaakt,

In de categorie Racefiets van het jaar 2019 ging Cervélo er met de hoofdprijs vandoor. Met de nieuwe  S3 Ultegra Disc aerofiets werden Specialized’s Venge Pro Disc Di2 en de Trek Madone SLR 6 Disc P1 verslagen.

De Mountainbike van het jaar 2019 is de Specialized Epic Expert Carbon EVO 29 geworden. Cannondale met de F-Si Limited Edition en opnieuw Trek met de Procaliber 9.7 moesten genoegen nemen met de andere podiumplekken.

De Innovatie Award ging dit jaar, niet geheel onverwachts, naar de nieuwe AXS groepset van SRAM.

Tussen de bedrijven door konden we zelf ook even een rondje over de beursvloer lopen. Die was, ondanks het gemis van een aantal grote merken, goed gevuld met bezoekers. Vooral het grote testparcours en het Kwaremont terras werden goed gevonden. Ook op de Themapleinen was het lekker druk. Vooral bij Dugast stonden veel liefhebbers te kijken en luisteren naar uitleg over de befaamde tubes. Voor de thuisblijvers hieronder wat foto’s. Je kunt zaterdag en zondag nog met eigen ogen gaan kijken.

Share this post