Backroads, de Strade Bianche van de Heuvelrug, gelanceerd

Backroads, de Strade Bianche van de Heuvelrug, gelanceerd

Het team van het off-road fietsfeest Where The Streets Have No Name lanceert in 2019 een tweede fietsevenement op de Utrechtse Heuvelrug: Backroads. Backroads is een ode aan de voorjaarsklassiekers met een afwisselende route van 120 kilometer, inclusief onverharde stroken, en een fraaie omgeving.

Locatie

De start en finish vindt op 13 april 2019 plaats bij het bekende wielercafé onderaan de Amerongse Berg, de Proloog. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om de complete route van 120 km, met 25 onverharde stroken te fietsen, maar er zijn ook twee kortere varianten van 95 en 70 km.

25 Stroken

Parcoursbouwer Gijs Bruinsma selecteerde de mooiste stroken voor de de eerste editie van Backroads. Op de eventsite worden acht van deze stroken uitgelicht en gewaardeerd op zwaarte. Van de 25 onverharde stroken hebben sommige een zanderige ondergrond en andere bestaan uit grind of ‘double-tracks’. Het zijn de verscholen verbindingsweggetjes die achter boerderijen en dwars door weilanden lopen. In totaal fietsen de deelnemers van Backroads over 30km over deze onverharde wegen, de rest van de route is over asfalt.

Onderweg

Een gravel of racefiets met 28mm banden is voor Backroads ideaal. Gijs zegt zelf: “Met 28 mm banden perfect te doen, snel op asfalt, sterk op de stroken.” Maar onze testrijders reden de Backroads route ook prima op 25 en 35 mm banden.

Backroads

De route is volledig uitgepijld en wordt ondersteund met GPS. Onderweg worden de deelnemers goed verzorgd door de soigneurs, mechaniekers en barista’s van Backroads. Koppel Cycles zorgt voor de technische ondersteuning, J. Guillem en Lola Bikes & Coffee bereiden heerlijke espresso vanuit hun coffee bus en er zijn een ruime hoeveelheid snacks, drankjes en extra binnenbandjes op elke strook aanwezig.

Afterparty

Na afloop verzamelen we bij de Proloog en proosten we op een mooie dag op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Deelnemers worden getrakteerd op dikke Vlaamse frieten, een fris biertje, live muziek en meer.

Deelname aan Backroads kost 32,50 euro per persoon en de inschrijving is al vanaf 17 december 2018 geopend. Het complete deelnemerspakket staat op de site. De eerste 100 inschrijvingen ontvangen een unieke Backroads musette bij de start.

Programma
8:30 uur: registratie
9:00 – 10:00 uur: vrije start en fietsen
vanaf 14:00 uur: eten, drinken & live muziek

Meer weten? Kijk op de website.

Share this post