Avonturiers: Volg het avontuur van Ed!

Avonturiers: Volg het avontuur van Ed!

In samenwerking met Vifit Sport hebben wij drie wielrenners uitgekozen die wij gaan volgen op hun avontuur. Hier vind je het eerste verslag van avonturier Ed, hij gaat met zijn gezin emigreren naar Mallorca. Samen met zijn maatje Huub fietst (& vaart) hij vanaf Nederland in zo’n 2,5 week naar Mallorca. Hier het eerste verslag van zijn avontuur!

Hola!

De eerste 100 km van de tocht naar Mallorca zijn een feit. Vanmorgen ben ik extra vroeg opgestaan om de bagage nog eens te checken. Na een stevig ontbijt met volgeladen fietsen zijn Huub en ik vertrokken richting Vaals. Een zonnetje, een fijne temperatuur en een windje in de rug zorgden voor een perfecte start, nog maar 1400km en een tocht met de veerboot scheiden ons van het einddoel!

Ondertussen zijn we alweer vier dagen, vier landen en 400 kilometer onderweg. We zijn aangekomen in Noord-Frankrijk (onder Thionville). De Vennbahn (een voormalige spoorbaan die is omgetoverd tot fietsroute) is een echte aanrader. Deze route heeft ons van Aachen naar Luxemburg gebracht. De komende twee weken zullen we vooral door Frankrijk fietsen met de Mont-Ventoux als toetje. Op 24 mei varen we dan eindelijk over naar Mallorca. De tocht gaat grotendeels over de “groene weg naar de Middellandse zee”. Een prachtige en wisselende omgeving zorgt ervoor dat de dagen rap voorbij gaan. Huub en ik hebben het ritme al te pakken. Vanaf 7 uur reveille, opruimen, ontbijten, dagje fietsen, tentje weer opbouwen, eten en slapen. We leven van dag tot dag. Voor de rest helemaal niets, wat een avontuur!

Terwijl in Nederland het kwik al ruim boven de 20 graden is hebben wij een in de Jura de afgelopen twee dagen te maken gehad met nat en grijs weer (en zo’n 9 graden). We hebben vannacht geslapen op camping La Jonquille in Hurecourt (gerund door een Nederlands echtpaar, ideaal voor bikepackers). Onze route verliep o.a. langs de Saone, en waren vandaag net op tijd binnen voordat de hel losbarstte. Als we een ding hebben geleerd is het wel het drooghouden van onze spullen. Gisteren was echt een bar slechte dag met veel kou en regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen en hebben er na 40 kilometer koud en verkleumd ook de brui aan gegeven. We hebben onszelf beloond met een semirustdag en een overnachting in een tipi tent. De volgende dag hebben we onszelf weer aan het werk gezet met 110 km en zo’n 1.200 hoogtemeters in grauw, nevelig en koud weer.

Huub (mijn fietsmaatje) is echt een superkerel. Bijna 70 jaar en fietst rond met een ‘tank’ die wel 50 kilo weegt. Waar ik probeerde zo min mogelijk mee te nemen heeft hij zijn halve huisraad meegenomen. Potten jam, koffie, pindakaas en zelf een tosti-ijzer vind ik terug in zijn tas. We zijn ondertussen 9 dagen en 900 km onderweg, still going strong!

Wordt vervolgd…

Share this post