5 Leuke toertochten voor dit weekend

5 Leuke toertochten voor dit weekend

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. In dat kader hebben we 5 leuke toertochten voor dit weekend voor je uitgezocht, vergeet je regenjack en overschoenen niet.

 • Te beginnen met een Snerttocht. Niet dat die niet leuk is, juist wel. Je krijgt gewoon een lekker kopje snert aan de finish, om weer op te warmen. De tocht is 50 kilometer en geschikt voor racefiets en mountainbike. De start is bij ’t Brughuus in Valthermond, Drenthe. Adres is Vrijheidslaan 11, start vanaf 9:30 uur.
  Meer info op: facebook.com/tourdemond/
 • Bij Café Zalen Donkenhof in het Brabantse Wouw kun je zondag 8 december starten vanaf 8:30 uur. Dit is een mtb-tocht met 4 afstanden. 20+5, 32+5, 47+5 en de marathon van 62+5 km. Ze zijn off road en grotendeels door de bossen van Bergen op Zoom, Wouwse Plantage en een stukje Huijbergen. Die +5? Dat is een optie. Dit betreft het ATB circuit van Kragge 1. Deze extra lus is ongeveer 5 km. lang en levert een 200 extra hoogtemeters op. Slaat de vermoeidheid toe of lopen de benen vol, dan kan deze extra lus worden gemeden.
  Check de-molenrijders.nl/wl/
 • Mountainbiken in Noord-Holland kan op 8 december vanuit het Sportpaleis in Alkmaar. De Bergen Schoorlse duinen en Dijkentocht van 45 km is netjes uitgepijld en heeft halverwege een verzorgingspost. Start tussen 9 en half 10.
  Meer info: tcav.nl
 • Ben je wel in voor een flinke rit, dan kun je je 100 kilometer uitleven in Overijssel. Tijdens de SealEco MTB Challange 2019. Start is in Lemelerveld, lekker raggen over de singletracks in het Salland en Vechtdal. Is 100km te veel voor je, dan kun je ook kiezen voor 33, 60 of 75 km. Starten tussen half 9 en half 11.
  Meer info: Team Sukerbiet
 • Een keer gravelen in Zeeland? Het kan zondag 8 december, want dan wordt de ATB / Graveltocht in Arendskerke verreden. Er wordt gestart vanaf Brasserie De Panhoeve. Inschrijven mogelijk vanaf 9:00 u. Je kunt kiezen tussen 30 of 50 kilometer.
  Meer info: tcarendskerke.nl

Share this post