Netwerkborrel op de fiets? Het kan!

Netwerkborrel op de fiets? Het kan!

Tekst ingezonden door Astrid Olde Olthuis

Het is zo’n jaartje of 5 geleden dat oud-profrenner Maarten Nijland en Erik Krabbe van E2 Sportrelations bedachten dat een netwerkborrel toch anders ingevuld kon worden. Meer nadruk op vitaliteit en minder op die borrel, terwijl aan de kwaliteit van het netwerken niet ingeboet mocht worden. Voor beide zelfstandige ondernemers met liefde voor de fietsen/" 7136 target="_self">fiets was het idee al snel geboren en zo is de inmiddels succesvolle Twentse Waaier ontstaan! Een netwerkclub die eens in de twee weken op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets spart over zakelijke issues en alles wat erbij komt kijken.

Inmiddels zijn er 3 waaier businessclubs in Rossum (ov), Wierden en Zwolle.   

Ladies only

Een logische volgende stap was het oprichten van de Twentse Waaier Ladies. Tweeledig: vrouwen maken in het bedrijfsleven steeds vaker een vuist én het fietsen voor vrouwen is flink in opmars. Begin dit jaar nam Maarten de altijd goedlachse Simone Hakenberg in de arm om met een groep dames in het Oosten van het land eens in de 2 weken het bureau te verruilen voor de prachtige Twentse natuur.

Op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is er geen vaste hiërarchie, iedereen is gelijk

Simone is al sinds 2002 zelfstandig styliste en als ex-triatleet begeleidt ze de groep vrouwelijke MTB-ers in de gezellige en zakelijk nuttige sessies. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor technische vaardigheden, voeding & leefstijl en wordt ook op duur gefietst. Op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is er geen vaste hiërarchie, iedereen is gelijk. Fietsers werken samen, wisselen van koppositie in de waaier en houden elkaar dus uit de wind. Gedrag dat in het bedrijfsleven ook succes kan brengen.

Vitale start van de werkdag

De vrouwelijke tak van de Twentse Waaier komt twee keer per maand op de woensdagochtend bij elkaar en is voor elk niveau fietser, dus ook voor de beginnende fietser! Na afloop wordt onder het genot van een lekker kopje koffie en steevast een stukje Twentse kleikloet’n even gezellig nagebabbeld over de training en natuurlijk wat het zakelijke perspectief gaat worden in de komende tijd.

 Zakelijke netwerken op een sportieve en actieve manier

In een speciaal ontwikkelde app kan men onderling contact houden over sportieve en zakelijke progressie, staan trainingsschema’s vermeld en een periodieke leuke blog. Daarnaast wordt er ieder kwartaal een special event georganiseerd. In de toekomst zal er ook worden deelgenomen aan tochten én zal er een jaarlijks uitje naar het buitenland gepland worden.

Sportief netwerken

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wil je je zakelijke netwerk op een sportieve en actieve manier uitbreiden dan is er de mogelijkheid om vrijblijvend een keer deel te nemen op 5 en/of 19 september. Als je zelf geen MTB hebt dan kun je die ter plekke lenen.

Aanmelden kan via de website www.twentsewaaier.nl of mail even naar info@twentsewaaier.nl  

Share this post