Gouden Fiets: Colnago Gioiello, Een Recordbrekende Racefiets

Gouden Fiets

Gouden Fiets: Colnago Gioiello, Een Recordbrekende Racefiets

Colnago Gioiello: Gouden Racefiets met Diamant Verkocht voor Recordbedrag

Als je dacht dat jouw racefiets prijzig was, hou je dan vast. De gouden fiets Colnago Gioiello, een juweeltje van een racefiets, heeft op een veiling een ongekend bedrag van 120.650 Zwitserse frank, of omgerekend ongeveer 124.000 euro, opgebracht. Het is hiermee officieel de duurste Colnago ooit verkocht.

Een Juweel op Wielen: De Exclusieve Colnago Gioiello

De Gioiello, wat ‘juweel’ betekent in het Italiaans, doet zijn naam eer aan met zijn flamboyante uitstraling. Deze gouden fiets is een eerbetoon aan de Giro d’Italia en is beperkt tot een zeer exclusieve oplage van slechts 50 stuks. Met zijn met bladgoud versierde C68 model, is dit geen fiets voor de gemiddelde zondagsrijder, maar eerder een pronkstuk van pure bling voor de echte racefietsextravaganten.

Het Unieke Model: Gioiello ‘Numero 1’

De kroonjuweel van de collectie, fiets ‘Numero 1′, heeft de eer om zich de duurste van de oplage te mogen noemen. Deze fiets, geveild tijdens Sotheby’s Geneva Luxury Week, pronkt bovenaan de stuurbuis met een 18 karaats gouden kunstwerk, compleet met een glinsterende 2,03 karaat diamant.

Gouden Fiets Diamand
Gouden Fiets Bidon

Handgemaakte Details door Goudsmid Simonetta Moretto

Het gouden kunstwerk, gemaakt door expert-goudsmid Simonetta Moretto, dient als een behuizing voor de diamant, die werd gemonteerd door middel van een kastzetting. Vervolgens werd deze met de hand afgevlakt en gevijld om een perfecte pasvorm in de stuurbuiskap van de fiets te verzekeren. Om het werk te voltooien, is het gouden inlegstuk voorzien van een laser gegraveerd Colnago ‘schoppenaas’ logo.

Meer Gouden Details op de Colnago Gioiello

Maar de glitter stopt niet bij de stuurbuis. Zowel de balhoofdbuis als de zadelpenverbinding zijn verfraaid met 24-karaats gouden ‘schoppenaas’ symbolen, ook vervaardigd in Moretto’s atelier.

High-End Fietsonderdelen en Accessoires

En zoals het een echte kampioen betaamt, beschikt ‘Numero 1′ over een Trofeo Senza Fine geïnspireerde bidonhouder, plus met goud(kleur) afgewerkte speciale Pirelli P Zero banden, CeramicSpeed OSPW derailleurwielen en een Selle Italia zadel. Als je nu denkt “Ik wil ook wel zo’n gouden fiets”, dan hebben we goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ‘Numero 1’ uniek is. Het goede nieuws is dan weer dat de resterende 49 fietsen uit de collectie wel nog beschikbaar zijn, maar met een prijskaartje van € 22.000 zijn ze nu ook niet bepaald een koopje. Deze fiets is niet geschikt voor onze dubbele fietstas

Gouden Fiets Ketting

Meer Informatie over de Gouden Colnago Gioiello

Voor meer informatie, kun je een bezoekje brengen aan de speciale Gioiello Numero 1 website van Colnago.

Zoek je een gouden fiets die zowel een kunstwerk als een racefiets is? De Colnago Gioiello biedt het ultieme in exclusiviteit en luxe.

 

Foto’s: Colnago

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *