Nieuwe S-Works banden line-up

Nieuwe S-Works banden line-up

Na de introductie van een volledig nieuwe line up cross-country banden eerder is het nu tijd voor een aanvulling met een compleet S-Works gamma. De Renegade, Fast Trak en Ground Control komen beschikbaar in vederlichte racevarianten.

Met een ultradunne 120 tpi basis belooft het een zeer soepele band te gaan worden. Specialized heeft de noppen bij de S-works versie nog verder uit elkaar geplaatst om de rolweerstand verder te verlagen. Vanzelfsprekend neemt de grip iets af maar het is dan ook een echte raceband. Vooral bij de Fast Trak zijn de zij-noppen iets hoger geworden aan de uiteindes om de grip in de bochten te kunnen behouden.

Zowel de Renegade gemaakt voor supersnelle droge parcoursen als de Fast Trak bestemd voor allround gebruik komen beschikbaar in 2.1 en 2.3 versie. De Renegade moet 510 & 575 gram gaan wegen terwijl de Fast Trak het met 550 & 595 gram moet doen. Dat is ongeveer 60 gram lichter dan de standaard Specialized Gripton banden. De Ground Control komt in S-Works variant alleen in een 2.1 versie. Alle banden kosten €46,90

Share this post