Ontdek veelzijdig Arnhem

Ontdek veelzijdig Arnhem

Advertorial

dinsdag 21 april, 2020

In deze bijzondere tijd kunt u er nu nog niet op uit, maar inspiratie op doen kan altijd. Hoe fijn is het om straks weer een heerlijk weekend – of langer – weg te gaan. Dus laat u inspireren voor een bezoek aan regio Arnhem! Van glooiende heuvels, statige villa’s en knusse stadsparken: in Arnhem en omgeving vindt u het allemaal. Al fietsend door de omgeving ziet u de mooiste dingen.

Genieten van groen in Park Sonsbeek
Het bekendste stadspark in Arnhem is ongetwijfeld Park Sonsbeek. Op slechts een paar minuten van hartje centrum fietst u zo naar dit prachtige park. We kunnen wel zeggen dat dit de grootste groene attractie van de stad is. Wanneer het lekkere weer zijn intrede doet, is het er heerlijk vertoeven. Met zeeën aan ruimte spreidt u er zo een picknickkleed en geniet u van de skyline van Arnhem.

Een plek waar u de stad nóg beter kan overzien bevindt zich in de Eusebiuskerk. Hier stijgt u in een mum van tijd naar een eenzame hoogte van 73 meter. Je hebt hier – vanuit de volledige glazen balkons – uitzicht over de prachtige stad, de Rijn én de Veluwe.

Fietsroutetips
De fietsroute door stad en land voert u onder andere door het Park Sonsbeek en vele andere mooie plekjes in de natuur. Geniet ook van de rust en ruimte van de uiterwaarden Meinerswijk, en dat allemaal vlak buiten het centrum van de stad.

Heeft u tijd voor nog een fietsroute? fietsen/" 7136 target="_self">Fiets dan zeker de route landgoederen en kastelen. Hier zult u verrast worden door de prachtige uitzichten over de Rijn en de beekdalen mét natuurlijk een bezoek aan de vele statige landgoederen en kastelen die de regio Arnhem rijk is.

Creativiteit alom in de modestad
In Arnhem komt creativiteit samen en dat is te merken. Niet voor niets is dé beste modeopleiding van Nederland hier gevestigd. Bewonder de creatieve uitspattingen in de conceptstores, die allemaal verzameld zijn in het Modekwartier. En geloof ons: zulke pareltjes vindt u niet in de bekende ketens. Nog niet klaar met die unieke winkeltjes? De 7straatjes mag u dan zeker niet overslaan.

Tip: Hotel Modez is voor een overnachting een van de favorieten. Hier vindt u 20 kamers, allemaal ingericht door Nederlandse mode-ontwerpers.

Tijdreizen en wereldreizen in Arnhem
Nog wat tijd over? Maak een reis door de tijd in één dag bij het Nederlands Openluchtmuseum, op nog geen 30 minuten fietsen van het centrum. Stap in het leven van vroeger en ontdek de historische molens, arbeidershuisjes, bakkerijen en boerderijen. Pak dan ook dan Canon van Nederland mee, waar de geschiedenis écht tot leven komt. fietsen/" 7136 target="_self">Fiets daarna gelijk door naar Burgers’ Zoo, waar u aan een wereldreis begint. Een bezoek voert u door een tropisch regenwoud, een rotswoestijn, een kleurrijk koraalrif en de grootste overdekte mangrove ter wereld.

Laat u inspireren voor een bezoek aan Arnhem op geldersestreken.nl.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *