Ongewenst urineverlies: laat je leven er niet door beperken

Ongewenst urineverlies: laat je leven er niet door beperken

Advertorial

dinsdag 19 juni, 2018

Ongewenst urineverlies wordt vaak gezien als iets dat veel voorkomt bij vrouwen als ze ouder worden. Maar mannen kunnen ook te maken hebben met Ongewenst urineverlies. Ongeveer 1 op de 20 mannen boven de 18 jaar ervaart symptomen van urineverlies. Bij mannen boven de 60 jaar is dit zelfs 1 op de 10. Het totale aantal wordt geschat op 300.000 mannen. Toch hoor je er zelden iemand over. De gêne is dermate groot, dat de meeste mannen nog nooit met iemand over hun klachten hebben gesproken.

Ongewenst urineverlies kan een grote impact hebben op je leven en de dingen die je graag doet. Afspreken met vrienden, toertochten op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets, of een bezoek aan een terras: bezigheden die het leven kleur geven worden ineens hindernissen. Heb je het gevoel dat urineverlies je beperkt in uw dagelijkse bezigheden, dan raden wij je aan om dit bespreekbaar te maken.

Check of je last hebt van ongewenst urineverlies

Er zijn verschillende soorten en mate van ongewenst urineverlies. Je hebt mogelijk last hiervan als één of meer van onderstaande symptomen op jou van toepassing zijn:

✓ Verlies van weinig of veel urine zonder dat je het voelt aankomen.

✓ Ongewenst urineverlies bij niezen, hoesten, lachen of lichaamsbeweging.

✓ Plotseling aandrang voelen vóór of tijdens het urineverlies.

✓ Twee of meer keer per nacht naar het toilet gaan.

✓ Recent bedplassen.

Testimonial: ‘Ik voel me nu weer vrij om te gaan en staan waar ik wil’, aldus de heer Creeze

Tot mijn grote frustratie merkte ik dat urineverlies hoe langer hoe meer mijn leven ging bepalen. De ellende van nat worden bij elke inspanning, de schaamtegevoelens daarover, het nare gevoel van wandelen met een ‘pak verband’ tussen mijn benen. Het was vermoeiend. Ik liet me echter niet ontmoedigen en bleef mijn behandelend arts om oplossingen vragen. En die heb ik nu met de Conveen Optima externe katheter en urine-opvangzak. Ik heb weer het vertrouwen om me helemaal vrij te voelen en ik kan weer net zo’n actief leven leiden als ik wil.

Zet nu die eerste stap. Coloplast is er voor jou!

Niemand praat graag over ongewenst urineverlies. Bij Coloplast begrijpen we dat als geen ander. Wij zijn al 60 jaar producent van medische hulpmiddelen op het gebied van continentiezorg. Dit doen we vanuit een heldere missie: het leven gemakkelijker maken voor mensen met een blaas- en/of darmprobleem door voor iedereen een passende oplossing te vinden. Daarom ontwikkelen we producten die zijn afgestemd op de wensen en behoeften van gebruikers. Wij innoveren continu om die missie nu en in de toekomst waar te kunnen maken.

Speciaal voor mannen is er een informatieboekje beschikbaar dat uitleg geeft over ongewenst urineverlies én mogelijke oplossingen voor mannen. Vraag hier uw gratis exemplaar aan!


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *