Goed fietsonderhoud zit ‘m in de details

Goed fietsonderhoud zit ‘m in de details

Dossier: Onderhoud van je e-bike

woensdag 31 juli, 2019

Een beetje fietser zorgt goed voor z’n fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Regelmatig een onderhoudsbeurt, zo af en toe emmer en spons tevoorschijn halen, de bandjes nooit te hard, noch te zacht. En als er een onderdeel versleten is, dan wordt dat direct door het juiste onderdeel vervangen. Toch?

Fietsonderdelen slijten, dat is nu eenmaal een gegeven. Soms heeft dat te maken met levensduur, maar meestal is het simpelweg een kwestie van slijtage door het gebruik. Want dat is wat een beetje fietser natuurlijk vooral doet: die gebruikt zijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets!

Onderhoud betekent veiligheid

Iedere fietser weet dat het slim is om je fietsen/" 7136 target="_self">fiets door een professional te laten onderhouden. Een goede fietsenmaker zorgt ervoor dat je veel langer plezier hebt van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Ook als het om veiligheid gaat, is goed onderhoud essentieel. Want zeg nou zelf: je trapt die pedalen toch net wat rustiger rond als je weet dat je fietsen/" 7136 target="_self">fiets tiptop in orde is.

Naadloze samenwerking

De beste fietsenmakers vind je bij Shimano Service Centers: goed opgeleide monteurs met hart voor hun vak. En niet alleen dat. Bij de Shimano Service Centers werken ze alleen met originele onderdelen. Dat heeft een groot voordeel: de fietsonderdelen en -componenten van Shimano zijn perfect op elkaar afgestemd en werken naadloos met elkaar samen. Geen speling en ook geen tikjes, piepjes of kraakjes: je fietsen/" 7136 target="_self">fiets werkt zoals hij hoort te werken.

Kwaliteit, juist als het ertoe doet

Wat maakt zo’n onderdeel uit, denk je misschien. Nou, best veel. Originele en goed op elkaar afgestemde onderdelen zorgen ervoor dat niets je afleidt van wat je het liefste doet – fietsen. Juist op de momenten dat het ertoe doet, voel je dat alle onderdelen van Shimano aan de strengste kwaliteitseisen voldoen: de remmen laten je nooit in de steek en een tandje lichter schakelen gebeurt geruisloos.

Altijd tiptop op pad

Of je nu een e-bike hebt of een fraaie racer op leeftijd; bij het Shimano Service Center zorgen ze ervoor dat élke fietsen/" 7136 target="_self">fiets weer tiptop op pad kan. Met meer dan 125 Shimano Service Centers in de Benelux is er altijd een betrouwbare fietsenwinkel bij jou in de buurt. Via de Shimano Service Center locator vind je snel jouw dichtstbijzijnde Service Center. Shimano Service Center zorgt voor het onderhoud van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets, jij trapt de kilometers weg.

In samenwerking met Shimano Service Center.


Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.