Fietsonderhoud: acht tips voor uw accu

Fietsonderhoud: acht tips voor uw accu

Advertorial

dinsdag 19 maart, 2019

Goed onderhoud: uw fietsplezier vaart er wel bij. Maar wat is goed onderhoud? En wat kunt u zelf al doen? Fietsen123 vertelt u hoe u het beste met de accu van uw e-bike kunt omgaan.

Wel aan de lader, juist niet aan de lader, altijd uit de fietsen/" 7136 target="_self">fiets halen of juist niet… De een zegt dit, de ander dat. Met deze acht in een vochtige omgeving onderhoudstips haalt u het beste uit de accu van uw e-bike.

  1. Laad de accu zo snel mogelijk op als deze volledig leeg is. Als u de accu niet oplaadt, zal deze verslechteren. Als de fietsen/" 7136 target="_self">fiets gedurende langere tijd niet gebruikt wordt, bergt u de accu op met een resterende accucapaciteit van ongeveer 70%. Zorg er bovendien voor dat de accu niet volledig leeg raakt door deze iedere zes maanden op te laden;
  2. Laad een nieuwe accu de eerste keer volledig op;
  3. Heeft u het gevoel dat de accu niet goed (meer) werkt? Laat een monteur van een fietsenwinkel met het Shimano Service Center-label er dan naar kijken;
  4. Laat de accu niet in de buurt van warmtebronnen, zoals een verwarming, liggen.
  5. Laad de accu niet buiten op of in een vochtige omgeving;
  6. Heeft u gefietst bij een temperatuur onder 0? Laat dan de accu eerst op kamertemperatuur komen voor u hem oplaadt;
  7. Gebruik de accu niet als deze duidelijk zichtbaar is bekrast of als deze andere beschadigingen vertoont;
  8. Gebruik altijd de door de fietsfabrikant opgegeven accu’s en laders.

Betrouwbare service

Voor betrouwbare service gaat u naar een fietsenwinkel met het Shimano Service Center-label. Daar weten ze alles over fietsen én e-bikes. Ze checken de huidige staat van uw accu, controleren meteen de firmware en voeren zo nodig een update uit. U vindt de fietsenwinkels met het Shimano Service Center-label via www.shimanoservicecenter.com.

In samenwerking met Shimano Service Center.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *